הפקת סרטי תדמית: מאחורי הקלעים של יצירת הקסם
- gabrielmanordukas
- Jun 27, 2022
- 3 min read
Updated: Jun 26, 2023
בימים אלו, סרטי התדמית הפכו לכלי חשוב ביותר בעולם השיווק והפרסום. מתוך יכולתם להעביר מסרים ברורים ותמונות מרהיבות, הם משפיעים בצורה ישירה על הציבור ועל הארגון או המותג שמגיב להם. אך מהוא בעצם התהליך שמאחורי יצירת הסרטים המרהיבים האלה? כאן אנו ננסה לתמצת לכם ולעמוד על כל אחד מהשלבים בהפקת סרטי תדמית, מתחילתם ועד סיומם.

הבנת המטרה ובניית קונספט
התהליך מתחיל בהבנת מטרת האייטם ובניית הקונספט לסרט התדמית. זהו השלב בו נקבעים המטרות העיקריות של הסרט. לצורך כך יש צורך לקיים פגישות ושיחות מקדימות עם הלקוח, על מנת להבין את המטרות והמידע שיש להעביר בסרטון. תהליך זה כולל גם את קביעת סגנון הסרט ואת השימוש בטכניקות ובעיצוב שמשמשים להעברת ההודעה בצורה הכי יעילה ומרהיבה. לרוב דינמיקה חיובית בין היוצרים והלקוח או נציגיו, ישליך וישפיע באופן דרמטי על התהליך כולו. חשוב להבין שתהליך זה הוא משותף לכל הלוקחים חלק בעשייה וכי הלקוח הוא חלק בלתי נפרד מתהליך היצירה.
כתיבת תסריט
מיד לאחר שנקבעו מטרות הסרטון והוסכם על הקונספט שאמור להוביל את תהליך יציאת האייטם, מגיע השלב בו נדרש לצלול עמוק ולתרגם טכנית את הקונספט לתסריט. מה הם הטקסטים והדיאלוגים הנדרשים על מנת להעביר את המסר הרצוי? באילו אלמנטים חזותיים נרצה להשתמש? האם נרצה להאייטם יובל על יד שחקן או שחקנית? אולי שחקנים ברבים? מי הם אותם שחקנים? או שמא נרצה לייצר דמויות אנימטיביות? האם קיים צורך במידול תלת מימדי למוצרים שונים? וכן הלאה. כפי שהבנתם ישנן לא מעט שאלות שחשוב לגעת בהן כבר בשלב זה שכן לכל אחת מן השאלות הללו יכולת השפעה מכרעת על שלבי ההפקה הבאים כמו גם על מתוצר הסופי כמובן.
התסריט הוא למעשה 'חוברת ההוראות' עבור כל הנוטלים חלק ביצירה החל במפיקים והצלמים וכלה בעורכים השונים. בעזרת התסריט הבמאי והצלמים יודעים להתנהל ולהתמקד נכון בעת הצילומים. חשוב לזכור שיום צילומים עולה כסף, לעיתים הרבה כסף, ולכן קריטי להגיע ליום הצילומים מוכנים ויעילים.
איתור לוקיישן
אחד הגורמים המרכזיים להצלחת סרט התדמית הוא הלוקיישן הנכון. בשלב זה, יש חשוב מאד לאתר ולבחור את המקומות המתאימים לצילום אם זה במפעל, במעבדה, באולפן על גבי מסך ירוק או בכל מקום אחר אשר תואם את הקונספט והתסריט.
איתור טאלנטים או שחקנים לא בכל סרטון תדמיתי אנחנו נרצה לעשות שימוש בשחקנים. יחד עם זאת שחקנים או אפילובעלי תפקידים בחברה כמציגים יתנו הרבה עומק וחיות לסרטון. במקרים בהם קשרי הלקוחות על הפרק, כמו גם במקרים רבים נוספים, שימוש בדמויות אמיתיות בניגוד לאנימציה, יסייעו רבות בחיזוק המותג. העברת המסר באמצעות שחקנים לעיתים קרובות תהיה יעילה יותר. לעיתים רבות מידי נעשה שימוש בשחקנים מקצועיים בעוד שאנו חושבים שדווקא בעלי תפקידים בחברה כגון מנכ"ל, סמנכ"לי שיווק, ייצור או כח אדם יקרינו אמינות גדולה יותר ויתרמו לאמינות המותג על אף או בעיקר בזכות המשחק הלא מושלם אך האמין שלהם.
צילום
בעת צילום הסרט, יש לשלב את כל המרכיבים החשובים שנרשמו בתסריט עצמו, דבר הדורש תכנון מוקדם באשר אלמנטים אשר משפיעים ישירות על הצילום עצמו, אלמנטים כגון תאורה, סאונד (מקרופונים ורעשי רקע) זוויות ותנועה. היכולת לתרגם את התסריט לעדשת המצלמה היא זו המבדילה צלם אחד ממשנהו. היכולת לשלוט ולהבין את התוצר הסופי בזווית ומרחק צילום, תאורת סביבה, רקע או אף תאורת האובייקט עצמו כל אלה ישפיעו השפעה מכרעת על התוצר הסופי. כמובן שלציוד הצילום ולאיכותו ישנה השפעה גדולה גם כן אך אנו מאמינים שהאיש מאחורי המצלמה הוא הוא הגורם המשמעותי ביותר ולעיתים רבות זה שעושה את ההבדל.
הבנת הקונספט, כתיבת תסריט נכון ומדוייק, וצילום מקצועי באתר הנכון בעזרת השחקנים המתאימים (אם קיים צורך כזה) הם כולם תולדה של מערך הפקתי אשר מוביל ליצירה המוגמרת. כל אלו תהליכים הקשורים בשלב המקדים -שלב הפרי-פרודקשן והפרודקשן עצמו. במאמרים הבאים נעמוד על שלבי הפוסט פרודקשן השונים אשר משלימים עבורנו את תהליך יצירת האייטם המושלם.
Comments